Je moet geen ‘goed zo’ zeggen want ik kan ’t.

Gisteren was ik aanwezig bij een interessante masterclass van Straight Line Coach Elsbeth van Lienden. NO MORE EXCUSES. Over de werking van ons reptielenbrein, dat er alles aan doet om je terug te fluiten en daar te houden, waar je bent. Over je INNER STANCE en hoe je die aanpast aan wat nodig is in de toekomst. En vooral hoe je die vasthoudt, als het reptielenbrein weer inbreekt.

En over de vraag, die je jezelf kunt stellen ‘Wie moet ik zijn om de toekomst te kunnen crëeren?” Het nu is het nu. Van hieruit gaan we creëren. Krachtige technieken. Succesvol = niet terughoudend zijn.

Herkenbare processen, als het gaat om het implementeren van charismatische denk- en spreekstrategieën. Ook hier gaat het om het loskomen van je (zelf aangenomen) identiteit en het aannemen van een positieve mentale staat. Want niets werkt zo verlammend als de vraag..’Wie ben ik nou helemaal?’

Onwillekeurig gaan mijn gedachten naar mijn 3-jarige kleindochter. Zij is niet bezig met deze processen. Terwijl zij de bal gooide en opving constateerde ze met een haast nonchalante vanzelfsprekendheid:

“Je moet niet steeds ‘goed zo!’ zeggen want ik kan ‘t.”

Geen terughoudendheid, geen belemmerende gedachten bij haar. Wel bij mij. Suggereer ik met die constante bevestiging dat het een wonder is dat ze het (überhaupt) kan? Dat ze het eigenlijk nog niet had moeten kunnen? Komt mijn reptielenbrein in actie?
Nu is nu en ze kan ‘t!

Wil je meer informatie over de dagtraining VROUW MET CHARISMA of een INTENSIVE vrijdag? Neem even contact op!

Ook interessant voor je:

L E F ! Lift & Embrace frustrations
L E F ! Lift & Embrace frustrations

De afgelopen tijd sprak ik veel hardwerkende ambitieuze vrouwen. Vrouwen, die zich met hart en ziel inzetten voor hun doel. Die zich willen uitspreken, hun boodschap krachtig over willen brengen en daarmee een essentiële bijdrage willen leveren aan positieve...

Lees meer
Ahead of the game
Ahead of the game

DE KAART IS NIET JE KOMPAS. Als ervaren professional heb je kennis en expertise opgebouwd, een status die je waar moet maken. Je hebt inhoudelijk veel te bieden, draait organisatorisch nergens je hand voor om en hebt een agenda zonder blanco pagina’s. Daarnaast wil je...

Lees meer
Ken jij de MEESTER in je?
Ken jij de MEESTER in je?

Ik ken veel talentvolle, ambitieuze maar o zo bescheiden vrouwen. Vrouwen, die weten wat ze waard zijn en hun best doen het LEF-principe (Lift & Embrace Frustrations, zie mijn vorig artikel) toe te passen. Die stappen zetten om af te komen van het...

Lees meer