Gisteren was ik aanwezig bij een interessante masterclass van Straight Line Coach Elsbeth van Lienden. NO MORE EXCUSES. Over de werking van ons reptielenbrein, dat er alles aan doet om je terug te fluiten en daar te houden, waar je bent. Over je INNER STANCE en hoe je die aanpast aan wat nodig is in de toekomst. En vooral hoe je die vasthoudt, als het reptielenbrein weer inbreekt.

En over de vraag, die je jezelf kunt stellen ‘Wie moet ik zijn om de toekomst te kunnen crëeren?” Het nu is het nu. Van hieruit gaan we creëren. Krachtige technieken. Succesvol = niet terughoudend zijn.

Herkenbare processen, als het gaat om het implementeren van charismatische denk- en spreekstrategieën. Ook hier gaat het om het loskomen van je (zelf aangenomen) identiteit en het aannemen van een positieve mentale staat. Want niets werkt zo verlammend als de vraag..’Wie ben ik nou helemaal?’

Onwillekeurig gaan mijn gedachten naar mijn 3-jarige kleindochter. Zij is niet bezig met deze processen. Terwijl zij de bal gooide en opving constateerde ze met een haast nonchalante vanzelfsprekendheid:

“Je moet niet steeds ‘goed zo!’ zeggen want ik kan ‘t.”

Geen terughoudendheid, geen belemmerende gedachten bij haar. Wel bij mij. Suggereer ik met die constante bevestiging dat het een wonder is dat ze het (überhaupt) kan? Dat ze het eigenlijk nog niet had moeten kunnen? Komt mijn reptielenbrein in actie?
Nu is nu en ze kan ‘t!

Wil je meer informatie over de dagtraining VROUW MET CHARISMA of een INTENSIVE vrijdag? Neem even contact op!