Over charismacoach

Reina Hekman

Recognized in Charisma & Speech Empowerment Reina takes a stand in public speaking to acknowledge the power of strong personal charisma in creating High Impact. She is proud founder of Spreken met Impact Trainingen and Vrouw&Charisma; the ultimate way for her to help people to improve their impact and increase their influence’. 

Wie is Reina eigenlijk?

Voice & Visibility

Simply allow it all to unfold.

Ook in deze tijd is het nog altijd een feit dat zowel vrouwen als mannen hun invloed weggeven zonder zich dit te realiseren en voorbij gaan aan hun mogelijkheden:

  • stoppen met praten op het moment, dat hun mening het meest belangrijk is
  • liever de vrede bewaren dan op de barricade gaan staan
  • ‘ja’ zeggen terwijl zij ‘nee’ willen antwoorden

Verstevig je invloed

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. Dat weten we. Eén reden daarvoor is dat wij vrouwen vaak te bescheiden zijn. We durven ons niet te laten zien. En als we dat wel doen zijn we bang dominant over te komen. Daarnaast zijn we behoorlijk perfectionistisch. Het is niet gauw goed (genoeg). We hebben over het algemeen minder lef dan onze mannelijke collega’s.
En daarmee doen we onszelf en anderen te kort!

Maar ook mannen lopen aan tegen innerlijke blokkades en verwachtingen, die de wereld van hen heeft. De druk is vaak hoog en de stress groot.

Leer als ambitievolle man of vrouw krachtig en charismatisch naar buiten te treden, zonder je anders voor te doen dan je bent. Door te leren hoe je je denkstijl, houding, lichaamstaal, stemgebruik, spreekstijl, woordkeuze en verhaalopbouw bewust inzet en afstemt op je publiek of gesprekspartners.

Of je nu een keynote speech geeft voor een volle zaal, of tijdens een vergadering je collega’s wilt overtuigen – als je je persoonlijk charisma met verve inzet zal het je lukken.

Professionele zichtbaarheid, daar help ik je graag bij.

Ik begon als logopedist. Een mooi vak. Ik werkte met veel plezier zowel klinisch als poliklinisch en had gedurende 15 jaar mijn eigen praktijk in Alkmaar, waarbij mijn specialisatie lag op het gebied van stemproblematiek. Hoofdzakelijk beroepssprekers waren mijn cliënten. Na 20 jaar verruilde ik dit vak voor dat van trainer public speaking. Waarbij ik nog dagelijks mijn logopedische expertise inzet.

En er was meer. Onder invloed van mijn trainingen public speaking raakte ik geïntrigeerd door de invloed van denkstijl en uitstraling op overtuigingskracht en invloed. Die interesse bracht me via allerlei omwegen bij dat wat ik nu met veel plezier doe.

Mensen leren hoe zij hun zichtbaarheid en invloed vergroten door ontwikkeling van hun persoonlijk charisma.

Naast ontwikkeling van de HIGH IMPACT methode schreef ik verschillende opleidingsmodules. Ik geloof sterk in de kracht van charismatische denk- en spreektechnieken, zie daar de succesvolle resultaten van en voel me bevoorrecht mensen hierin te kunnen helpen.

Het enthousiasme over zoveel groei in korte tijd blijft bijzonder.
Het hoogst haalbare niveau qua uitstraling en overtuigingskracht, daar gaat het om.

Of je nu spreekangst hebt en wilt leren om zonder angstzweet een speech te geven, òf leiderschapsambities hebt maar jezelf niet goed weet te verkopen en daardoor kansen laat liggen. Je bent welkom.

Ik werk samen met opleidingsinstituten, managers in allerlei vakgebieden, profit- en nonprofit organisaties en overheidsinstellingen. Maar ik werk ook graag samen met jou.

Charismacoaching

Wil je meer weten? Ik maak graag kennis met je.