Over charismacoach

Reina Hekman

Recognized in Charisma & Speech Empowerment Reina takes a stand in public speaking to acknowledge the power of strong personal charisma in creating High Impact. She is proud founder of Spreken met Impact Trainingen and Vrouw&Charisma; the ultimate way for her to help women to improve their impact and increase their influence’. 

Wie is Reina eigenlijk?

Voice & Visibility

Het is tijd om vrouwen eraan te herinneren hoe krachtig en invloedrijk ze werkelijk zijn.

Ook in deze tijd, waarin gender equality hoog op de agenda staat is het nog altijd een feit dat een groot aantal vrouwen haar invloed weggeeft zonder zich dit te realiseren en voorbij gaat aan haar mogelijkheden.

  • Stopt met praten op het moment, dat haar mening het meest belangrijk is
  • Liever de vrede bewaart dan op de barricade gaat staan
  • ‘Ja’ zegt terwijl zij ‘Nee’ wil antwoorden

Vergroot je invloed als vrouw

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven.

Eén reden daarvoor is dat wij vrouwen vaak te bescheiden zijn. We durven ons niet te laten zien. En als we dat wel doen zijn we bang dominant over te komen. Daarnaast zijn we behoorlijk perfectionistisch. Het is niet gauw goed (genoeg). We hebben over het algemeen minder lef dan onze mannelijke collega’s. En daarmee doen we onszelf en anderen te kort!

Je leert als ambitieuze professional om krachtig en charismatisch naar buiten te treden, zonder je anders voor te doen dan je bent. Door te leren hoe je je denkstijl, houding, lichaamstaal, stemgebruik, spreekstijl, woordkeuze en verhaalopbouw bewust inzet en afstemt op je publiek weet je straks iedereen te boeien, van begin tot eind.

Of je nu een keynote speech geeft voor een volle zaal, of tijdens een vergadering je collega’s wilt overtuigen – als je er authentiek en zelfverzekerd staat zal het je lukken.

Professionele zichtbaarheid, daar help ik je graag bij.

Ik begon als logopedist. Een mooi vak. Ik werkte met veel plezier zowel klinisch als poliklinisch en had gedurende 15 jaar mijn eigen praktijk in Alkmaar. Mijn specialisatie lag daarbij op het gebied van stemstoornissen. Hoofdzakelijk beroepssprekers waren mijn cliënten. Na 20 jaar verruilde ik dit vak voor dat van trainer public speaking. Waarbij ik nog dagelijks mijn logopedische expertise inzet.

En er was meer. Onder invloed van mijn trainingen public speaking raakte ik geïntrigeerd door de invloed van denkstijl en uitstraling op overtuigingskracht en invloed. Die interesse bracht me via allerlei omwegen bij dat wat ik heel graag doe.

Vrouwen helpen hun invloed te vergroten door ontwikkeling van een sterk persoonlijk charisma.

Naast ontwikkeling van de HIGH IMPACT methode schreef ik verschillende opleidingsmodules. Ik geloof sterk in de kracht van charismatische denk- en spreektechnieken, zie daar de succesvolle resultaten van en voel me bevoorrecht mensen hierin te kunnen helpen.

Het enthousiasme over zoveel groei in korte tijd blijft bijzonder.
Het hoogst haalbare niveau qua uitstraling en overtuigingskracht, daar gaat het om.

Of je nu spreekangst hebt en wilt leren om zonder angstzweet een speech te geven, òf leiderschapsambities hebt maar jezelf niet goed weet te verkopen en daardoor kansen laat liggen. Je bent welkom.

Ik werk samen met opleidingsinstituten, managers in allerlei vakgebieden, profit- en nonprofit organisaties en overheidsinstellingen. Maar ik werk ook graag samen met jou.

Charismacoaching

Wil je meer weten? Ik maak graag kennis met je.